UNA GUIA ALTERNATIVA PER A FAM LIES

Una Guia Alternativa Per A Fam Lies-PDF Download

  • Date:29 Jun 2020
  • Views:3
  • Downloads:0
  • Pages:6
  • Size:923.10 KB

Share Pdf : Una Guia Alternativa Per A Fam Lies

Download and Preview : Una Guia Alternativa Per A Fam Lies


Report CopyRight/DMCA Form For : Una Guia Alternativa Per A Fam Lies


Transcription:

Estimar i cuidar els jocs i les joguines s el principal. valor que hem de transmetre per a que aquestes,tinguin una llarga vida i per a que moltes nenes. i nens puguin jugar i inventar se noves hist ries,Acumular molts jocs i moltes joguines s habitual. avui en dia Moltes vegades en poc temps els,infants solen deixar de jugar amb les joguines. que ja no els motiven Per tant el primer que,hem de fer s evitar tenir ne moltes i regalar ne. sempre de forma conscient,3 INTERCANVIAR,Intercanviar joguines s una manera molt.
important de promoure el consum responsable,A Barcelona es realitza el Renova les teves. joguines una xarxa d intercanvi de joguines,que s organitza dos cops l any al maig i al. Pots portar les joguines amb les que ja no juguin,els teus fills o n ts que estiguin en bon estat. a qualsevol dels centres que hi participen All,et donaran uns cupons amb la puntuaci que. pertoca i podr s agafar jocs i joguines d altres,nens i nenes.
Pots consultar els dies de recollida i d intercanvi. de cada punt a la web d Ecologia Urbana de,l Ajuntament durant els mesos corresponents. 4 COMPARTIR,Els espais de lleure infantil com ara els casals. infantils les ludoteques i els espais familiars,p blics s n els principals llocs on es treballa. el valor de compartir els jocs A la web de,l Ajuntament de Barcelona pots trobar tota la. Altres experi ncies que fomenten el valor de,compartir jocs i joguines.
SocialToy s un moviment internacional que,tracta de promoure que les fam lies portin. joguines en una caixa als parcs infantils per a,que jugui tothom N hi ha en molts llocs de la. Per a iniciar ne un al teu parc pots consultar,la seva guia C mo iniciar el movimiento en el. 5 EXPERI NCIES IMMATERIALS,Fer activitats amb els infants s la millor. experi ncia que es pot oferir i regalar A m s,a m s moltes d elles suposen zero consum.
de materials com ara les excursions visites a,museus i entrades per al teatre o el cinema. Una de les webs que ofereix totes aquestes,activitats. El lloguer de joguines s una altra opci molt,interessant que promou el consum responsable. d una forma alternativa ja que nom s les fas,servir un temps i despr s tens l opci de tornar. les A m s a m s econ micament et surt m s a,compte Per exemple Alquiler de Juguetes lloga.
joguines de fusta,Amb imaginaci es poden crear infinitat de jocs. i joguines amb materials reutilitzats S ha de tenir. molt en compte que despr s de crear los un cop,ja no s hi jugui m s se n hauran de separar els. materials per a que es puguin reciclar mitjan ant,la recollida selectiva Existeixen a Pinterest per. exemple milions d idees per crear amb les teves,mans i materials casolans all que necessites. 8 SEGONA M,Comprar jocs i joguines de segona m,malauradament no s una pr ctica gaire estesa.
actualment per en realitat s la m s sostenible,Pots trobar ne a botigues i apps de segona m. en general Tamb existeixen botigues que tenen,alguna secci espec fica. En el cas que se t espatlli algun joc o alguna,joguina tamb els pots reparar en fam lia. Si s espatlla algun element relacionat amb, l electr nica de la joguina el pots portar al Reparat. Millor que Nou un equipament on de forma,gratu ta t ajudaran a reparar ho.
Si s espatlla o es trenca qualsevol d aquestes parts. bra os peus cames ulls de nines ninots titelles,peluixos puzzles trens portes capses contes etc. pots posar te en contacte amb l Hospital de les,Joguines per veure si la poden curar. Als Ateneus de Fabricaci de la ciutat pots anar a, imprimir gratu tament en 3D les peces de les teves. joguines que necessitis reparar o decorar com ara,botons rodes encaixos i fins i tot crear les des. 10 DEMANAR PECES DE RECANVI,Hi ha marques que tenen a disposici un servei de.
reposici que permet recuperar peces perdudes,depenent de l estoc que tinguin del joc en q esti. Algunes editorials amb servei de reposici de,peces que pots trobar a la seva web s n per. 11 JOCS I JOGUINES AMB VALORS,Comprar jocs i joguines noves sempre ha de ser. la darrera opci Per si els compres tingues en,compte aquells que fomenten altres tipus de. valors com l ecologia el respecte als animals la,cooperaci el feminisme la solidaritat etc En.
aquestes botigues f siques i on line en podeu,12 PREGUNTAR SE DE QU ESTAN. FETES D ON V NEN O SI S N DE,COMER JUST, Avui en dia podem trobar jocs i joguines fabricats. amb molts tipus de materials diferents fusta,metalls teles cartr i sobretot molta varietat de. pl stics i amb components electr nics t xics Aix, fa que sigui molt dif cil reciclar les joguines Per. tant hem de saber que la majoria no es reciclen,sovint provenen de pa sos molt llunyans i de.
vegades estan fabricades en llocs amb condicions,laborals molt dures per als treballadors Hem. d escollir per tant aquelles amb materials m s,sostenibles i socialment justos. 13 PORTAR LES ALS PUNT VERDS, Finalment un cop deixis d utilitzar els teus jocs i. joguines les pots portar a qualsevol punt de la xarxa. de Punts Verds de Barcelona all hi ha les g bies de. joguines que gestiona la Fundaci Formaci i Treball. una empresa de reinserci socio laboral que ven els. jocs i joguines recollits a les botigues de segona m de. Roba Amiga Pots trobar tota la informaci a la web,d Ecologia Urbana de l Ajuntament de Barcelona. SI TENS DUBTES D ON TROBAR,TOTES AQUESTES EXPERI NCIES I.
ALTERNATIVES DE CONSUM,CONSULTA LA WEB,lavidadelesjoguines org. lavidadelesjoguines,d Espai Ambiental Cooperativa,www espaiambiental coop. tinguin una llarga vida i per a que moltes nenes i nens puguin jugar i inventar se noves hist ries amb elles 2 REDUIR Acumular molts jocs i moltes joguines s habitual avui en dia Moltes vegades en poc temps els infants solen deixar de jugar amb les joguines que ja no els motiven Per tant el primer que hem de fer s evitar tenir ne moltes i regalar ne sempre de forma conscient 3

Related Books